Nej, jag orkar inte skriva nåt om detta. Jag är lite trött på grillad paprika... men så har jag också ätit det i ett antal dagar nu. Men när jag åt den här salladen första gången var det trevligt.
Grillad paprikasallad med linser och panerad fetaost
4 port
10 grillade paprikor
2 dl gröna eller svarta linser
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl balsamvinäger
2 msk olivolja
100 g babyspenat
0,5 galia- eller honungsmelon
200 g fetaost
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 msk smör
Salt, svartpeppar
Bröd till servering
Koka linserna al dente i grönsaksbuljong. Låt svalna. Tillsätt balsamvinäger och olivolja och smaka av med salt och peppar.
Skär melonen och paprikan i bitar. Varva spenat, melon, paprika och linser på ett stort fat.
Skär fetaosten i ganska stora tärningar. Vispa upp ägget. Doppa osten i ägget och vänd sedan runt i ströbröd. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek tärningarna gyllenbruna på alla sidor. Toppa salladen med nystekt fetaost och servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar