Ibland vill man ha den där krispiga känslan som bara råa grönsaker kan erbjuda, men samtidigt inte känna att det är någon sorglig råkosttallrik a la hemkunskapsboken man tuggar på. Släng in lite citron så är saken klar!
Citronmarinerade grönsaker
Rivet skal av en citron
1 tsk citronsaft
2 msk olivolja
2 krm salt
Ett stånd broccoli
eller
1/2 zucchini
2 morötter
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
Med broccoli: Skiva stammen på broccolin tunt, bryt isär buketter och skiva dem också. Vänd runt i marinaden och låt stå, minst 20 minuter, men gärna ett par timmar. Det är inget extra jobb, gott folk, bara framförhållning!
Med zucchini och morot: Dela zucchinin på längden och skiva så tunt du kan. Salta lätt och låt ligga en stund tills vattnet börjar tränga ut, cirka en kvart. Krama ur så mycket vätska du kan. Dela morötterna på längden och skiva dem lika tunt. Fortsätt som ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar