tisdag 22 april 2014

Påsklov och pålägg

Under en ganska lång tid har jag varit begravd i mitt examensarbete och det har gått ut över det mesta. Bland annat matlagningen. Så blev det då äntligen inlämning och en liten påskledighet att se om sin sargade kropp och själ på. Jag tog tåget hem till mamma och pappa och blev matad i fem dagar. Alltså inte så mycket kreativitet och matlagande från min sida. Mest sitta vid köksbänken och se på när föräldrarna trollade fram fantastiska måltider. Jag skulle vilja säga att det var i utbyte mot mitt underhållande sällskap, men faktum var att jag var ganska off. Nåja. Ett litet pålägg tog jag mig an på långfredagsmorgonen. 

Rosmarindoftande kikärtsröra med citron

4 dl kokta kikärtor
1/2 dl olivolja
Skal av 1/2 citron
1 tsk citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk rosmarin, mortlad
1 knivsudd starkt chilipulver
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

Mixa alla ingredienser, utom saltet, i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt 1-2 msk vatten om röran känns torr. Smaka av med saltet. Klart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar