Syrlig fänkåls- och kålrabbisallad
4 port
2 kålrabbi
1 fänkålstånd
2 syrliga äpplen
0,5 granatäpple
1 tsk fänkålsfrön
1 ekologisk citron
2 msk olivolja
Salt, svartpeppar
Skala kålrabbin och skär i millimetertunna skivor. Dela och skiva fänkålen lika tunt. Skär äpplena i tunna klyftor. Plocka ut granatäpplekärnorna. Lägg grönsakerna/frukten i en bunke.
Tvätta citronen och riv det yttersta skalet. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Pressa ett par teskedar citronsaft. Blanda citronskal, 1 tsk citronsaft, olja, stött fänkål. Häll dressingen över grönsakerna och vänd försiktigt runt med en slickepott eller liknande. (Om du har tid, låt salladen stå och dra i en halvtimme, timme) Smaka av med salt och svartpeppar, och eventuellt lite mer citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar