Faktum är att jag knappt lagat någon mat i sommar och så har bloggen sakta fallit i glömska. TRÅKIGT! Nu blir det ändring! Jag hittade faktiskt en rätt i min telefon som jag komponerade någon gång i juni, men som av okänd anledning aldrig nådde ut i offentligheten. Men nu ger den sig till känna. Min damer och herrar, jag ger er...
ROSMARINDOFTANDE RÖDBETSSPAGETTI!
(2 port. cirka)
150 g spagetti
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 rödbetor
1-2 morötter
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl créme fraiche (den feta)
1/4-1/2 tsk torkad rosmarin
salt och svartpeppar
70 g fetaost
2 msk rostade solrosfrön (eller andra frön/nötter som du gillar)
Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar, men ta av den när den är lite för al dente.
Hacka lök och vitlök fint, riv rödbetor och morot grovt. Fräs löken i smör i någon minut, släng i rotfrukterna och låt fräsa med ett par minuter. Pudra över vetemjöl, rör om och slå på vattnet. Tillsätt crème fraiche och rosmarin (mortla den gärna lite först) och rör om tills det tjocknar något. Låt så röran puttra ett par minuter, men se upp så att inte grönsakerna tappar allt sitt tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar, och blanda sedan ner spagettin. Låt puttra (vilket fult ord det är! Kan någon hjälpa mig komma på något bättre?) tills spagettin är precis lagom tuggig (lagom för dig alltså). Smula över fetaost och solrosfrön och servera!
Här sitter jag och läser om dina kulinariska eskapader till inmundigandet av smäbrända micropopcorn. Anyway så är väl "småkoka" eller "koka på svag värme" helt okej synonymer till puttra, om det känns tungt för dig.
SvaraRadera